Cauzele lipsei de somn – De ce nu poti dormi

Te simti obosit, in mod constant, pe parcursul zilei? Nu te poti concentra asupra sarcinilor zilnice din cauza lipsei de odihna? Atunci, cel mai probabil, nu ai parte de somn suficient. Este important sa recunosti care sunt cauzele care iti afecteaza somnul pe durata noptii pentru a putea remedia problema.

Avand in vedere faptul ca traim in era in care oamenii isi dedica o mare parte din timp tehnologiei, nu este surprinzator ca tot mai multi dintre noi nu avem parte de suficient somn. O persoana obisnuita isi petrece cea mai mare parte a timpului liber pe telefon, navigand pe internet sau in fata televizorului. Nealocand timp indeajuns pentru odihna, suntem in mod cert afectati.

Daca te chinuiesti sa dormi mai mult si nu reusesti, inseamna ca ai o problema. Unii oameni au diferite afectiuni care ii impiedica sa adoarma usor. Ai putea fi stresat sau nervos, acestea fiind alte motive ale insomniei.

Exista, de asemenea, persoane care se confrunta cu anumite tulburari de somn, cum ar fi apneea, afectiune ce poate crea adesea probleme in timpul dormitului. Daca te trezesti in mijlocul noptii simtindu-se lipsit de aer, probabil ca ai si tu apnee in somn.

Cea mai frecventa cauza a lipsei de somn este insa stresul. Daca esti cu adevarat stresat, ai stari de anxietate, atunci este foarte probabil sa iti fie greu sa adormi si sa te odihnesti suficient. Stresul, din pacate, nu numai ca afecteaza calitatea somnului, dar poate provoca, de asemenea, o multime de probleme de sanatate. Oricine sufera de foarte mult stres ar treui sa caute modalitati eficiente de a combate aceasta problema. Noi sugeram adoptarea unui regim de viata sanatos, consumul de alimente neprocesate, sportul, meditatia si, de ce nu, mersul la psiholog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *