Cat de benefica este terapia acvatica?

Ce este terapia acvatica?

Cei mai multi dintre noi stiu ca apa este extrem de benefica pentru sanatatea organismului uman. Dar apa este, de asemenea, foarte ajutatoare atunci cand facem sport in ea. Terapia acvatica implica o serie de antrenamente in plus fata de rutina zilnica obisnuita de antrenament a pacientului. Acest tip de tratament este, de asemenea, foarte util pentru cei care incearca sa se recupereze in urma diferitelor vatamari grave sau a sedintelor extenuante de sport. Terapia acvatica este denumita si terapia aqua. Dar care sunt, mai exact, beneficiile pentru sanatate ale acesteia?

Principalele trei beneficii pentru sanatate pe care le poti avea facand sport in apa:

Inainte de toate, atunci cand te afli in apa, ai mai multa flotabilitate si sprijin pentru muschii si articulatiile care sunt slabe. Poti sa te misti cu usurinta in timp ce te afli in apa, fara a depune presiune in plus asupra muschilor, oaselor si articulatiilor.

In al doilea rand, acest tip de antrenament fizic functioneaza cel mai bine intr-o piscina incalzita. Apa calda din piscina relaxeaza toti muschii si permite pacientului sa aiba o gama larga de miscari la nivelul articulatiilor.

De asemenea, presiunea apei stimuleaza o circulatie mai buna a sangelui in tot corpul. Aceasta actiune reduce umflarea gleznelor si a articulatiilor. Odata ce aceasta umflare se reduce, sensibilitatea articulatiilor scade, iar tu vei fi capabil sa faci sport si sa te misti cu mai multa usurinta.

Alte beneficii ale terapiei acvatice:

 • Imbunatateste fizicul general al pacientului;
 • Creste calitatea somnului pe durata noptii;
 • Elibereaza substantele chimice naturale ce stimuleaza organismul sa se simta mai bine;
 • Creste pragul de durere al pacientului;
 • Ajuta la scaderea in greutate.

Exista anumite aspecte ale terapiei acvatice care difera foarte mult de exercitiile efectuate in afara apei. Antrenamentele acvatice impiedica muschii si oasele corpului sa se suprapuna presiunii. Atunci cand talpile noastre se lovesc de solul piscinei cand facem sport, greutatea corpului nostru creste de cinci ori. Aceasta crestere duce la durere si extenuare, astfel ca organismul este determinat sa arda mai multe calorii.

Cand esti ranit, este dificil sa faci exercitii fizice care sa iti permita sa iti mentii rutina de sport fara a risca o agravare a daunei. De aceea, exercitiile in apa sunt atat de importante. Natura flotanta a apei permite persoanei sa faca sport fara sa-si deterioreze muschii, oasele, articulatiile si ligamentele.

hip1

2 comments for “Cat de benefica este terapia acvatica?

 1. May 30, 2017 at 16:24

  Am sesizat ca recent s-a inceput promovarea unei astfel de terapii in detrimentul celor traditionale (alopate si homeopate).

 2. August 4, 2017 at 12:32

  Eu m-as duce si fara probleme, pare distractiv dupa fata lui mosulica, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *