Cartuşele de imprimantă – tipurile și cum pot fi alese cele potrivite?

Cartusele de imprimanta – tipurile si cum pot fi alese cele potrivite

Piaţa accesoriilor pentru birou este extrem de variată, iar când vine vorba de imprimante, există atât de multe modele şi tehnologii încât alegerea unui astfel de dispozitiv este foarte dificilă. Însă, de obicei, imprimanta este aleasă în funcţie de scopul utilizării acesteia – profesional sau personal, imprimanta sau multifuncţională – şi, bineînţeles, în funcţie de preţ.

Cu toate acestea, este foarte important şi modul în care pot fi înlocuite cartuşele după ce se termină cerneala din ele, deoarece acestea sunt şi ele de mai multe feluri, unele putând fi refolosite, altele înlocuite numai cu produse similare şi originale sau altele compatibile.

Însă, câte tipuri de cartuşe de imprimantă există?

Tipurile de cartuşe pentru imprimantă

În general, cartuşele de imprimantă cele mai populare sunt cele pe bază de cerneală şi care sunt utilizate de imprimante cu un tiraj mic de printare a documentelor, dar care au o capacitate relativ redusă, motiv pentru care se golesc repede. Iar dacă acestea fac parte dintre cele care nu pot fi reîncărcate, costul pentru înlocuire este destul de mare, comparativ cu cel al imprimantelor, care este unul foarte accesibil.

Prin urmare este foarte important ca în momentul în care este necesară o astfel de investiţie, produsul achiziţionat să se potrivească imprimantei.

Astfel că există:

– Cartuşe originale – sunt cele fabricate de acelaşi producător care a fabricat şi imprimantă, prin urmare acestea sunt cele care se potrivesc cel mai bine modelului imprimantei, iar cu ajutorul cărora se obţin cele mai bune rezultate şi cele mai calitative imprimări. În plus, acestea au şi o calitate înaltă, iar deoarece sunt produse noi şi de calitate, şi preţul este pe măsură.

– Cartuşe compatibile – acest tip de cartuşe sunt produse noi, care sunt realizate special pentru un anumit model de imprimantă. Însă, nu sunt realizate de acelaşi producător cu cel al imprimantei, ci de alte companii care nu au nici o legătură cu acesta. Totuşi, deşi calitatea nu este la fel ca a celor originale, cartuşele compatibile sunt ptoduse noi care înlocuiesc cartuşe descărcate, la un preţ foarte bun faţă de cele originale.

– Cartuşe recondiţionate – acest tip de cartuşe se referă la cele originale, dar care au trecut printr-un proces de reparare şi recondiţionare. Acest proces constă în golirea de resturile de cerneală, curăţarea şi apoi reumplerea acestora cu tuș original. Prin urmare, aceste cartuşe reprezintă acceasi calitate ca cele originale, însă la un preţ mai mic. Un alt avantaj al acestui tip de cartuşe este faptul că sunt prietenoase cu mediul.

Odată ce investiţia într-o imprimantă a fost făcută, este important ca achiziţionarea cartuşelor să fie efectuată numai din locuri sigure, în care sunt prezenţi specialişti ce pot consilia clienţi în alegerea consumabilelor potrivite modelului de imprimantă avut.

În plus, trebuie ţinut cont şi de recomandările producătorilor, care susţin că este nevoie de atenţie în momentul în care este înlocuit un cartuş, cu atât mai mult cu cât acesta nu este original. Altfel, imprimanta poate funcţiona defectuos sau nu va funcţiona deloc deoarece nu va recunoaşte cartuşul introdus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *