La modul general, construirea unor casele modulare este mai ieftina decat constuirea unei case traditionale. Numai ca si pretul acestora variaza, mai ales in functie de materialul din care sunt realizate, motiv pentru care cei care sunt in cautarea unor case modulare ieftine trebuie sa tina cont de acest aspect.
De asemenea, exista si alti factori care pot influenta costul total al unei astfel de investitii, factori care nu ar trebui pierduti din vedere.
Din ce materiale pot fi realizate casele modulare?
Casele modulare pot fi realizate din aproape orice material se poate realiza si o casa traditionala, diferenta dintre cele doua tipuri de locuinte constand in faptul ca structura si elementele componente ale unei case modulare sunt realizate intr-o unitate specializata si apoi montate la fata locului, pe o fundatie speciala.
Cu toate acestea, exista trei categorii de materiale foarte des folosite pentru casele modulare. Este vorba despre lemn, otel si beton. Cum toate aceste materiale sunt complet diferite, la fel este si modul de executie al elementelor componente, durata constructiei si chiar pretul proiectului final.
Este lesne de inteles ca locuintele realizate din beton sunt durabile, dar ca presupun un proces mai complex de executie si cu costuri mai ridicate. In schimb, casele modulare din otel sunt, in realitate, casele realizate din containere, astfel ca pretul lor va fi unul avantajos.
Totusi, cel mai ieftin tip de casa modulara este cel realizat din lemn, un material natural si ecologic, care se bucura insa de o durabilitate si rezistenta ridicate. O optiune excelenta pe care o ai daca vrei o casa modulara din lemn este structura din panouri SIP. De asemenea, mentenanta locuintelor pentru a le prelungi durata de viata este foarte importanta si trebuie adaptata tipului de material din care aceasta este realizata.
Care sunt caracteristicile caselor modulare din lemn?
Faptul ca sunt realizate din lemn si ca sunt ieftine pot face ca unii oameni sa se teama ca aceste case modulare nu vor oferi protectie locatarilor lor in timpul intemperiilor sau cutremurelor. In ciuda faptului ca este un material natural si ecologic, lemnul folosit pentru construirea caselor modulare este tratat, iar elementele sunt realizate astfel incat sa ofere un grad ridicat de protectie.
In plus, faptul ca este un material usor, in comparatie cu altele, casele modulare din lemn vor avea o rezistenta ridicata la cutremure, fara sa le fie afectata structura. Un alt avantaj al caselor modulare in general si al celor din lemn in special este faptul ca au un grad inalt de rezistenta impotriva vantului, care poate sufla chiar si cu 300 km/h.
Casele modulare din lemn se bucura si de o eficienta energetica ridicata, datorita materialelor si tipului de izolatii folosite atat la construirea elementelor componente ale casei, cat si pentru izolarea ulterioara a locuintei. Prin urmare, locuitorii unei astfel de case se vor bucura de numeroase avantaje financiare daca aleg acest tip de casa.
Singurul dezavantaj care poate fi mentionat in cazul caselor modulare din lemn este faptul ca sunt realizate dintr-un material slab izolator fonic, dar acest lucru poate fi corectat cu o izolatie fonica suplimentara potrivita.