Cardul de cumpărături este cea mai bună variantă?

Atunci când faci foarte multe cumpărături de la un anumit lanț de magazine pare firesc să îți faci un card de cumpărături acolo pentru a achiziționa diverse obiecte în rate. Iar dacă shopping-ul este activitatea ta favorită un card de cumpărături luat de la banca cu care colaborezi se poate transforma în vântul de sub aripile tale. Totuși, cardul de cumpărături nu este singura opțiune pe care o ai la îndemână atunci când ai nevoie de bani urgent. Poți oricând lua credite online care nu te vor limita doar la magazinele partenere băncii de unde ai cardul.

Singura situația în care un card de cumpărături este avantajos este dacă faci cumpărături de sume mari de la un magazin anume. Astfel, vei beneficia de reduceri, puncte pentru cumpărături care se transformă în bani și dobânda este mică. De exemplu, dacă vrei să îți renovezi locuința, un card de cumpărături de la un magazin de amenajări interioare te poate ajuta. Totuși, trebuie să știi că acest card nu îl poți folosi și la alte magazine. Dacă vrei ofertă variată, ar trebui să optezi pentru un card de cumpărături de la bancă. Acesta este mai flexibil, însă ofertele de cumpărături în rate cu dobândă 0 sunt mai puține și într-o limită anume de bani.

Însă, cardurile de cumpărături nu sunt cea mai bună variantă pentru oamenii care nu cumpără targetat și vor să îl folosească pentru a achiziționa tot felul de lucruri deoarece dobânda este foarte mare. Este adevărat că în magazinele partenere poți găsi obiecte pe care să le cumperi în tare cu dobândă 0, însă de cele mai multe ori un singur lucru te va obliga să plătești dobândă la întregul coș. De asemenea, pentru că se poate folosi doar în magazinele partenere nu te poți folosi de fapt de bani oriunde fără să trebuiască să plătești dobânzi foarte mari.

În plus, un astfel de card te va îndemna să faci mai multe cumpărături. Pentru că știi că ai o sumă de bani pe el care stă la dispoziția ta, te vei folosi de ea pentru cele mai stupide motive, inclusiv la ieșirile cu prietenii unde ai putea să plătești cash. Cardul de cumpărături te îndeamnă să consumi mai mult, iar pentru că este foarte ușor de folosit și mereu la îndemână, foarte mulți îl folosesc excesiv, ajungând să se îndatoreze peste măsură. Dacă ai aplicat deja pentru acest tip de card trebuie să ai foarte multă grijă cum îl folosești.

O alternativă la cardul de cumpărături este creditul. Pentru a găsi cel mai bun credit de nevoi personale pentru tine, poți accesa calculatorul de credite de la http://www.imprumut24.ro/credit-de-nevoi-personale/. Accesând un credit sau un împrumut, poți face orice cu banii, dar vei ști dinainte care este limita și care vor fi ratele. Prin urmare, nu te vei îndatora fără să îți dai seama peste măsură. În cazul în care vrei să faci mai multe cumpărături și ai nevoie de o ofertă variată, creditul de nevoi personale te va ajuta mai mult. În plus, un astfel de credit îți îmbunătățește scorul FICO, ceea ce înseamnă că atunci când vei vrea să faci o investiție și să te împrumuți la bancă de mai mulți bani, o vei putea face, deoarece ai un scoring bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *