Cand a aparut ideea de imprumut financiar si cum a evoluat de-a lungul timpului?

Ideea de imprumut a aparut odata cu negotul, in Asiria si Babilon. Pe atunci, bunurile imprumutate erau granele, iar beneficiarii erau fermierii si comerciantii. Totul a evoluat extrem de mult in Grecia Antica si in Imperiul Roman, atunci cand au aparut creditori specializati in imprumuturi, care acceptau depozite si schimbau bani.

Istoria arata ca imprumuturile au existat in foarte multe societati, de-a lungul intregului glob si a evoluat extrem de mult. Astazi, exista o multime de variante de imprumuturi, de la cele bancare pana la imprumuturi rapide fara garantii (hurtige lån uden sikkerhed). Majoritatea acestor imprumuturi se fac intr-un cadru organizat iar reglementarile lor sunt extrem de bine puse la punct.

De cate tipuri pot fi imprumuturile?

Conform celor de la https://rabatlaan.dk/, institutiile financiare, care pot fi IFN-uri sau banci, ofera o multime de variante de imprumut:

  • Imprumut doar cu buletinul, pentru nevoi personale. Este imprumutul cel mai accesibil, care nu are nevoie de foarte multe justificari si se acorda rapid. De cele mai multe ori este oferit de catre Institutii financiare nebancare si sunt cat se poate de sigure, fiind vorba despre institutii reglementate si verificate de catre BNR.
  • Imprumut imobiliar. Bancile au reusit sa contureze mai multe tipuri de imprumuturi in functie de nevoile clientilor. Imprumuturile imobiliare sunt foarte populare in randul celor care doresc sa isi cumpere imobile. Acestea necesita o birocratie destul de mare si reprezinta sume mari de bani, ce nu pot fi luate de la un IFN.
  • Imprumuturi sub forma de leasing. Leasingul este un proces financiar prin care se poate achizitiona un bun cu plata in rate si cu trecerea in proprietatea imprumutatului doar in momentul in care toata suma este achitata.

De asemenea, imprumuturile pot fi garantate sau negarantate. Pentru sumele mari de bani, multe institutii cer tot felul de garantii. Pentru sumele mici insa, exista imprumuturi rapide, fara garantii, care trebuie sa fie luate insa cu responsabilitate.

Exista si imprumuturile de la persoane fizice, insa nu sunt tocmai recomandate

Pe langa imprumuturile bancare si cele de la institutii financiare nebancare exista si ideea de imprumuturi de la persoane fizice. In general, imprumuturile de la prieteni sau familie sunt acceptate si recomandate, insa imprumuturile de la persoane care se ocupa exclusiv de acest lucru contra unei dobanzi, sunt ilegale.

Cei care doresc sa imprumute bani in mod legal trebuie sa o faca doar prin intermediul unei institutii specializate, deoarece in felul acesta exista garantia unei relationari cat se poate de normale de-a lungul procesului de creditare.

Cu siguranta, imprumutul a reusit sa schimbe lumea si a reprezentat un puternic start pentru multi dintre cei care au dorit sa demareze o afacere sau sa investeasca intr-o casa. De asemenea, imprumuturile rapide sunt instrumente excelente pentru cei aflati in situatii de urgenta financiara, fiind deosebit de eficiente. Aparitia ideii de imprumut in urma cu mai bine de 2000 de ani este, asadar, unul dintre punctele cheie ale istoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *