Beneficiile ceaiului verde pentru uzul extern

Un adevarat aliat al sanatatii!

Intotdeauna surprinzator, ceaiul verde ofera organismului uman o multime de beneficii, atat prin uzul intern cat si prin uzul extern. Daca doresti sa afli la ce poate fi folosit acest ceai miraculos, citeste mai departe articolul.

De mii de ani, ceaiul are reputatia de a fi una dintre cele mai sanatoase si vindecatoare bauturi disponibile. Toata aceasta recunoastere se datoreaza, in primul rand, numarului mare de proprietati medicinale pe care le are.

Numeroase studii stiintifice s-au desfasurat si inca se desfasoara pentru a descoperi noi beneficii ale ceaiului verde pentru sanatate.

Cele mai recente cercetari medicale au obtinut rezultate surprinzatoare. Iata in cate moduri poate fi folosit ceaiul verde atunci cand este aplicat extern:

Ajuta la tratarea afectiunilor orale, cum ar fi halitoza, gingivita si cariile dentare. Datorita puterii sale antimicrobiene si continutului bogat de fluor, ceaiul verde are puterea de a elimina respiratia urat mirositoare si de a intari sanatatea orala prin combaterea infectiilor ce produc inflamatii la nivelul gingiilor.

De asemenea, aceasta bautura este buna pentru tratarea ranilor la nivelul gurii. Actiunea sa germicida a fost dovedita si este utilizata in pastele de dinti. Cum se foloseste? Clateste-ti gura bine de tot cu ceai verde. O alta optiune este de a clati gura cu ceai verde amestecat cu ceai de frunze de salvie.

Trateaza bolile oculare. Ceaiul verde este foarte util in tratarea conjunctivitei, ochilor obositi, cearcanelor si cercurilor intunecate din jurul ochilor. Pentru asta, aplica o compresa umezita in ceai verde. O alta modalitate practica de a preveni roseata ochilor si de a-i odihni este de a aplica punga de ceai folosita pentru bautura pe ochii inchisi timp de zece minute.

Amelioreaza arsurile solare. Mai ales daca arsurile solare afecteaza pleoapele. Pentru asta, poti aplica saculetii de ceai folositi in ceai direct pe arsura.

Ascunde firele de par albe. Infuziile de ceai au proprietatea de a intuneca parul. Asadar, daca nu vrei sa mai folosesti vopsea de par, iti poti ascunde firele de par albe prin aplicarea ceaiului verde pe radacini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *