Albirea profesională a dinților

pexels-photo-5355825

Nu mai este un secret faptul că fiecare dintre noi visează la un zâmbet strălucitor. Cu toate acestea, ne confruntăm cu probleme profunde ce vizează stima de sine, având cauze atât fizice, cât și emoționale. Aspectul vizual al dinților – fie sunt strâmbi, fie nu sunt de un alb imaculat – reprezintă o sursă des întâlnită a dezechilibrării  încrederii în sine. Însă, vestea bună este că medicii stomatologi au soluția potrivită pentru fiecare dintre noi. Aparatele dentare, fațetele sau procesul de albire profesională a dinților sunt printre cele mai populare variante. Astfel, se va obține un zâmbet armonios, dar și sănătatea dinților va fi asigurată.

Un stomatolog bun în București îți va prezenta cele mai bune inițiative prin care dinții vor căpăta aspectul de care au nevoie pentru a fi sănătoși și atrăgători. Chiar și așa, decizia finală rămâne la aprecierea pacientului. Zâmbetul este perfect atunci când dentiția este de un alb de invidiat, dar apropiat de nuanțele naturale. Pentru a ajunge la un asemenea rezultat, nu este suficient doar periajul cotidian. Chiar dacă este foarte important, nu este singurul care poate conduce la albirea dinților. Ideal este ca procesul de îngrijire să cuprindă și clătirea cu apă de gură, dar și ața dentară, nu doar periajul corespunzător.

In plus, pătarea dinților are diverse cauze. Problema poate să fie și genetică, dar totodată cauzată de anumiți factori precum înaintarea în vârstă sau

  • consumul excesiv de tutun și cafea;
  • consumul de alimente nu tocmai potrivite: sucuri acidulate, ceaiuri de fructe de pădure, sosul tomat, fructe de pădure sau chiar vin roșu
  • clătirea cu apă de gură care conține clorhexidina;

Metodele de albire diferă de la pacient la pacient. O albire dentară profesională se poate realiza cu ajutorul gutierelor, însă cea mai potrivită este cea cu lampa UV. Este rapidă și lipsită de durere sau orice disconfort, iar cel mai important este că gingiile sunt protejate.

Din dorința de a scăpa de costuri, unele persoane consideră că își pot albi dinții acasă folosind diferite produse cumpărate din farmacii sau market-uri. Nu este o idee tocmai bună, fiindcă pot fi tratamente care nu sunt testate suficient; iar dacă sunt aplicate incorect pot duce la apariția unor leziuni importante pe dinți și gingii.

O albire profesională este cea mai potrivită pentru cei care își doresc un zâmbet de revistă. Desigur va veni la pachet cu creșterea încrederii de sine și cu satisfacție totală de care te vei bucura de fiecare dată când te vei privi în oglindă. Există și persoane care nu pot suporta o intervenție de albire, din cauza faptului că dinții lor nu sunt pregătiți, fie au parte de insuficiență de smalț sau sunt dispuși la hipersensibilitate. Cu atenția sporită a medicului stomatolog și cu o pregătire suficientă dar și cu aparatura și materialele corespunzătoare totul poate fi posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *