Adevarul despre operatiile estetice

Media a transformat chirurgia plastica intr-o forma de divertisment, crescandu-i popularitatea la cote imense. In ziua de azi a devenit ceva obisnuit sa citim pe site-urile de cancan stiri despre noile interventii estetice pe care si le fac vedetele din tara sau din strainatate, unele avand rezultate incantatoare, iar altele mai putin reusite.

Oricine se gandeste sa isi faca o operatie estetica se intreaba daca merita sau nu sa faca acest pas, fiindu-i teama de un eventual esec. Ei bine, din fericire, tehnologia din prezent ne poate ajuta sa stim in avans, cu ajutorul unui software disponibil, care sunt potentialele rezultate ale interventiei chirurgicale dorite.

Specialitatea medicala a chirurgiei plastice se ocupa cu corectarea sau restabilirea formei si functiei unei anumite parti ale corpului. Cuvantul “plastic” folosit aici deriva din cuvantul grecesc “plastikos” care inseamna forma.

Chirurgia plastica nu include numai proceduri estetice ci si tratarea arsurilor sau reconstructia si corectarea deformarilor cauzate de diferite accidente. Chiar daca partea estetica se bucura de cea mai mare atentie, majoritatea chirurgilor plastici efectueaza ambele tipuri, desi se specializeaza pe anumite proceduri.

In Statele Unite ale Americii se realizeaza peste 12 milioane de proceduri cosmetice in fiecare an, de la augumentari mamare la liposuctii sau rinoplastii. Desi majoritatea pacientilor sunt femei, interventiile chirurgicale au inceput sa creasca in popularitate si in randul barbatilor.

In timp ce barbatii nu par a fi la fel de motivati sa-si mentina aspectul fizic precum femeile, procedurile cum sunt liposuctia si liftingurile faciale i-au cucerit pe barbatii care isi doresc sa para mai tineri.

Care este diferenta dintre un pacient care este multumit de procedura estetica prin care a trecut de unul care nu este multumit? Potrivit medicilor, pacientii care sunt bine informati si realisti cu privire la interventia chirurgicala caruia se supun sunt, in general, multumiti de rezultate.

Cei care sunt atrasi de promisiuni precum “cicatrici ascunse” sau “fara perioada de recuperare” tind sa fie dezamagiti. Un chirurg plastician bun, profesionist, va fi foarte sincer cu pacientii, oferindu-le toate specificatiile pe care trebuie sa le stie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *