7 Locuri extraordinare pe care sa le vizitezi intr-o viata

Daca simti nevoia de a explora locurile cele mai uimitoare de pe aceasta frumoasa planeta albastra, dar nu stii de unde sa incepi, nu cauta mai departe!

Iata aici o lista cu 7 locuri extraordinare pe care sa le vizitezi intr-o viata:

1. Marea Bariera de Corali din Belize

Acest recif natural uimitor traverseaza coasta Belize. Este un spectacol de culori, cu adevarat uimitor pentru oamenii din intreaga lume. Acest recif este atat de bogat, incat se estimeaza ca 90% din vietuitoarele existente din Belize nu au fost descoperite inca.

Corals (Corals); Great Barrier Reef Marine Park, Queensland, Australia

2. Valea uedului M’Zab, Algeria

Calatoreste inapoi in secolul al 10-lea din Ibadism si viziteaza cele cinci Ksour (cetati fortificate) din Valea uedului M’Zab.

ghardaia-ghardaia-tombes-milika-big

3. Cascada Iguazu, Brazilia

Daca ai impresia ca dimensiunea cascada Niagara este uimitoare, va trebui sa mergi in Brazilia pentru a vedea cele 275 de cascade, care isi unesc fortele pentru a crea un maiestuos si gigantic Iguazu.

cataratas-de-iguazu-brazil

4. Marea de Stele, Insula Vaadhoo, Maldive

Aceasta insula mica situata in Maldive este renumita pentru aducerea cerului in mare. Fenomenul poate fi acreditat datorita micilor dinoflagellate, care creeaza o bioluminiscenta ce arata ca niste stele prin valurile marii.

86445

5. Parcul inflorat Ashikaga, Ashikaga, Tochigi, Japonia

Daca iti plac florile si se intampla sa te afli in Japonia, Parcul Ashikaga este locul ideal in care sa mergi. Aici se afla un copac Wisteria, numit “Fuji”, care are o varsta mai mare de 100 de ani.

tumblr_mdn7nbT9101rj2e94o1_500

6. The Wave, sudul statului Utah

Aceasta formatiune stancoasa din gresie se afla in apropiere de granita Arizona-Utah, pe pantele Buttes Coyote. Este destul de dificil sa ajungi acolo, dar posibilitatea de a face o fotografie care sa-ti ramana pe viata si de a admira o priveliste uimitoare merita tot efortul.

Hikers exploring "The Wave", a 190 million year old Jurassic-age Navajo sandstone rock formation, Coyotte Buttes, Paria Canyon-Vermillion Cliffs Wilderness Area, Utah-Arizona border, USA

7. Jacob’s Well, Wimberly, Texas

Considerata a fi una dintre cele mai mari pesteri subacvatice din lume, Jacob’s Well este un loc foarte popular si o atractie turistica foarte cunoscuta, datorita faptului ca poti inota in aceasta mare gaura. Avand o adancime de 120 de metri si pesteri subacvatice periculoase, Jacob’s Well a fost, din pacate, scena mai multor tragedii. De-a lungul anilor, au existat mai multi oameni care, incercand sa exploreze partea de jos a bazinului, s-au inecat.

Jacobs-welltexas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *