5 lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre contabilitate

Contabilitatea este un domeniu dificil de care se loveste orice antreprenor aflat la inceput. Chiar daca se poate folosi un program de contabilitate in asa fel incat toate calculele sa fie mai usor de realizat, iar costurile unui astfel de programe sunt mici sau chiar inexistente, domeniul ramane unul stufos si infricosator pentru multi.

In acest articol nu vom intra in detalii, in conditiile in care Regnskabsprogrammerne.dk ofera toate informatiile necesare pentru un parcurs cat se poate de eficient in contabilitatea firmei. Aici vei invata cum alegi corect un program gratuit de contabilitate pentru o singura afacere (https://regnskabsprogrammerne.dk/gratis-regnskabsprogram/til-enkeltmandsvirksomhed/), care sunt datele care chiar conteaza si o multime de alte secrete.

In acest articol vom descoperi alte secrete ale contabilitatii, multe dintre ele uimitoare.

5 lucruri cu adevarat interesante pe care nu le stiai despre contabilitate

1. Unul dintre produsele cele mai consumate din intreaga lume a fost inventat de un contabil. Nu este vorba despre un program gratuit de contabilitate (https://regnskabsprogrammerne.dk/bogfoeringsprogram/gratis/) sau despre vreo noua metoda de calcul, ci despre guma de mestecat. Walter Diemar a inventat in 1928 guma de mestecat si a colorat-o in roz, pentru simplul motiv ca nu avea alta culoare la indemana.

2. Exista o multime de personalitati care inainte sa ajunga cunoscute au fost contabili. Printre ei se numara Mick Jagger si Robert Plant de la Led Zeppelin.

3. Contabilitatea este prezenta in lume de mii de ani. Cele mai vechi scrieri contabile dateaza de mai bine de 7000 de ani, din Mesopotamia (zona in care se afla astazi Turcia, Syria si Iraq). Pe atunci nu era vorba despre contabilitate complexa si nici nu se foloseau programe de contabilitate, insa se tineau evidente privind bunurile cumparate si vandute, ceea ce era suficient pentru a ajuta extrem de mult oamenii din acea perioada.

4. Contabilitatea joaca un rol extrem de important in planificarea Oscarurilor. Inca din 1935, o echipa de contabili isi petrece aproximativ 1700 de ore pentru a numara voturile acordate celor mai bune filme. Numerotarea se face intotdeauna manual.

5. Desi exista scrieri contabile de peste 7000 de ani, cel care este considerat a fi parintele contabilitatii este matematicianul italian Luca Pacioli. Acesta a publicat prima carte de contabilitate in anul 1494. Ceea ce este foarte interesant este ca unul dintre elevii sai a fost Leonardo Da Vinci.

Contabilitatea a fost prezenta inca din cele mai vechi timpuri in societatea noastra si astazi este prezenta mai mult ca niciodata. Cu siguranta, nu se poate face nicio afacere fara contabilitate si nu se poate obtine o dezvoltare financiara fara acest domeniu atat de complex. Contabilitatea este prezenta chiar si la nivel mic, in fiecare familie, atata vreme cat finantele sunt bine organizate si alocate celor necesare.

Diferentele dintre contabilitatea de astazi si cea din urma cu cateva sute sau mii de ani sunt date de tehnologie. Gratie tehnologiei ne putem bucura de o contabilitate mai clara, mai sigura si mai eficienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *