5 Lucruri mai putin cunoscute despre Roger Federer

Exista nenumarate statistici pe care specialistii si fanii le-au facut de-a lungul anilor despre Roger Federer. Iar cifrele din spatele carierei stralucite a marelui campion elvetian au dovedit cu varf si indesat de ce Roger merita titlul de cel mai bun tenisman din istorie.

Dar, in afara jocului sau excelent si a ceea ce pare a fi o rezistenta nesfarsita, Roger Federer este om, are familie si, ca noi toti ceilalti, are obiceiuri mai mult sau mai putin obisnuite.

Iata cinci lucruri mai putin cunoscute despre asul elvetian:

  1. A fost candva vegetarian.

Pana in adolescenta, Roger Federer nu a mancat carne – aceasta fiind o alegere a sa. Campionul nu a fost fortat de familie sau de credinta, el decizand singur sa nu se atinga de alimentele non-vegetariene pana cand a ajuns la adolescenta.

La 14 ani, mai exact, Roger s-a hotarat sa practice tenis de performanta pentru o buna parte a vietii sale, asa ca, intr-o tabara, a inceput sa manance carne, pentru a avea mai mult randament.

In ziua de azi, Roger Federer nu are nicio dieta specifica, el afirmand ca mananca absolut orice, inclusiv produse animale.

2. Adora inotul.

Roger Federer, fara indoiala, face o varietate de exercitii fizice pentru a ramane in forma pe teren, dar una dintre activitatile sale preferate este inotul!

Fostul nr.1 mondial, unul dintre cei mai bogati sportivi din istorie, are un portofoliu extins de proprietati si spune ca are facilitati de inot in fiecare casa pe care o detine.

De asemenea, se spune ca Federer detine o casa de vacanta in Maldive, probabil cea mai buna destinatie de inot, unde oceanul este practic piscina sa.

3. Este bun prieten cu Tiger Woods

Amandoi sunt foarte buni in sporturile pe care le practica, muncind mult si dedicandu-se in totalitate pentru a ajunge la rezultatele obtinute.

Federer, care impreuna cu sotia sa, Mirka, formeaza unul dintre cuplurile ideale ale sportului, nu a comentat niciodata despre viata personala scandaloasa a jucatorului de golf, ce a contribuit, din pacate, la decaderea sa ca personalitate sportiva.

4. Canta la pian

Roger Federer este un om cu multe talente, indubitabil. Pe langa faptul ca ese unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie si un foarte bun inotator, Federer are si talente muzicale. El canta la pian inca din copilarie, desi in prezent nu mai face acest lucru decat in intimitatea sa. El canta, de asemenea, la vioara.

5. Ii place muzica rock.

Roger canta, in general, muzica clasica la pian si traieste o viata linistita, dar gusturile sale muzicale sunt mult mai complexe. Asul elvetian, care zambeste mereu, este vesel si calm, este un mare iubitor al muzicii rock.

Favoritii sai? Trupa australiana AC/DC si chitaristul american Lenny Kravitz.

 

2 comments for “5 Lucruri mai putin cunoscute despre Roger Federer

  1. October 10, 2017 at 11:59

    un adevarat profesionist si o figura emblematica in peisajul contemporan.

  2. October 10, 2017 at 12:01

    un adevarat personaj remarcabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *