5 beneficii ale aplicarii pentru un credit ipotecar

Creditele ipotecare sunt adresate mai mult persoanelor care isi doresc sa isi cumpere propria locuinta, dar care nu au resursele financiare suficiente pentru a o achita in scurt timp. Cele mai multe persoane care aplica pentru un astfel de credit ipotecar sunt tinerii, care intentioneaza sa isi intemeieze propriul lor camin. Singura conditie a creditului ipotecar consta in platirea ratei lunare, asa cum s-a convenit si in contract.

Un astfel de credit se adreseaza, in principiu, persoanelor care au un venit lunar stabil, aceasta fiind printre principalele conditii impuse de creditor. Cei care nu pot face dovada unor venituri stabile sau care nu pot dovedi ca au capacitatea de a plati ratele lunare, vor fi refuzati. Creditul ipotecar ofera cateva beneficii pentru cei care se hotarasc sa dea curs acestei proceduri si care se inscriu in criteriile creditorului.

  1. Proprietatea cumparata indeplineste si rol de garantie pentru credit

Un avantaj pe cumparatorii il au la dispozitie in momentul in care aplica pentru un credit ipotecar consta in faptul ca nu sunt nevoiti sa foloseasca drept garantie un alt imobil pe care il detin deja, ci, automat, devine chiar proprietatea achizitionata.

  1. Flexibilitate in ceea ce priveste negocierea conditiilor creditului

Bancile comerciale ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a negocia conditiile impuse in cadrul contractului de credit ipotecar, spre deosebire de alte tipuri de credit. De cele mai multe ori, bancile reusesc sa fie mai receptive in privinta restructurarii creditelor ipotecare atunci cand platitorii nu isi pot onora obligatiile. Adevarul este ca bancile vor avea pierderi mari in cazul in care platitorul nu poate sa isi plateasca integral suma creditului.

  1. Capacitatea de a cumpara o locuinta in ciuda veniturilor mici

Un credit ipotecar ofera oricarei persoane posibilitatea, indiferent de veniturile sale, de a-si cumpara propria casa si de a se bucura de sentimentul de siguranta. Bineinteles, inainte de incheierea contractului, bancile analizeaza care sunt sursele de venit, cum ar fi dividendele, chiriile si veniturile din strainatate, in cazul in care exista, pentru a concepe o oferta de pret.

  1. Perioada lunga de rambursare

O perioada lunga de rambursare vine la pachet, implicit, si cu o suma lunara mult mai accesibila, ceea ce le ofera tuturor persoanelor posibilitatea de a se bucura de o viata linistita, fara presiunea ca imprumutul este dificil de achitat.

  1. Se poate realiza rambursarea anticipata

In cazul in care proprietarul este dispus si are posibilitatea de a rambursa o suma mai mare de bani deodata, nu trebuie sa plateasca nicio taxa suplimentara. Astfel, isi va usura munca pe termen lung si va sfarsi perioada de plata a ratilor lunare mult mai repede.

Bineinteles, nu exista niciun credit perfect, fiecare vine la pachet si cu minusurile sale, insa creditul ipotecar se dovedeste a fi una dintre cele mai bune variante pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta, dar care nu au momentan disponibilitatea financiara necesara. Cu toate acestea, toata lumea trebuie sa se asigure ca se documenteaza adecvat inainte de a face acest pas maret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *