4 trucuri eficiente pentru gasirea apartamentului dorit in capitala

Achizitionarea unui apartament este o investitie imobiliara potrivita pentru cei care au de gand sa locuiasca in inima orasului, aproape de toate punctele de interes: loc de munca, scoli, magazine, spitale, farmacii etc. Spre deosebire de o casa, cumpararea unui apartament nu este atat de costisitoare si nici intretinerea sa nu este la fel de dificila.

Cu toate acestea, persoanele care sunt in cautarea unor apartamente in Bucuresti, trebuie sa se asigure ca tin cont de cateva criterii care le pot fi de un real folos in efectuarea unei alegeri intelepte, indiferent ca este vorba despre un bloc vechi sau un ansamblu rezidential nou.

  1. Amplasarea in bloc

Unul dintre cele mai importante criterii cu privire la alegerea apartamentului adecvat face referire chiar la amplasarea in bloc. De cele mai multe ori, apartamentele de la parter sau de la demisol, dar si cele aflate la etaje superioare sau mansarda sunt evitate cel mai mult din cauza dezechilibrului termic. Iarna, locuintele de la parter sau demisol au tendinta de a fi foarte reci, iar vara, cele aflate la inaltime, pot fi extrem de calduroase.

Cu toate acestea, apartamentele amplasate la astfel de etaje sunt mult mai accesibile. Din fericire, exista diverse metode care pot asigura confortul termic indiferent de anotimp, ceea ce le transforma in locuinte de-a dreptul atractive si placute.

  1. Orientarea apartamentului

Un rol decisiv in alegerea apartamentului potrivit este redat si de orientarea sa. Daca este orientat catre est, inseamna ca dimineata proprietarul are ocazia de a se bucura de rasaritul soarelui, urmand ca, pe parcursul zilei, locuinta sa fie ferita de lumina puternica a soarelui, fiind de un real ajutor pentru sezonul cald. Pe de alta parte, apartamentul orientat spre nord este mult mai expus in fata intemperiilor si frigului in sezonul rece.

  1. Aspectul locuintei

Cu toate ca nu este o cerinta esentiala, si aspectul locuintei capata un rol de-a dreptul important, mai ales atunci cand potentialul proprietar nu isi mai doreste sa investeasca timp si bani in renovare. Exista, de asemenea, si cumparatori care sunt dispusi sa renoveze totul de la zero si chiar sunt incantati sa achizitioneze o locuinta mai accesibila pe care sa o renoveze dupa propriile gusturi.

  1. Performanta energetica

Un alt aspect care nu poate sa fie neglijat sub nicio forma este reprezentat de performanta energetica a apartamentului. Cu cat este mai eficient din acest punct de vedere, cu atat plata pentru facturile de curent va fi mai redusa. Performanta energetica este redata intr-un certificat in urma evaluarii locuintei de catre un specialist. In cazul in care, conform certificatului, apartine clasei A sau B, inseamna ca locuinta are pierderi reduse de caldura. Din pacate, lucrurile se complica in cazul in care este vorba despre apartamente situate in blocuri vechi. Cu toate acestea, lucrarile de izolare termica se dovedesc a fi de-a dreptul eficiente.

Cu alte cuvinte, cumpararea unui apartament presupune multe verificari si investigatii efectuate in prealabil, pentru ca alegerea sa fie facuta cat mai atent si sa corespunda tot mai mult asteptarilor create.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *