3 Sfaturi pentru studentii care vor sa invete mai usor

Toti cei care incep facultatea incep, de fapt, un nou capitol important al vietii lor. In acest moment, viata lor se schimba din mai multe puncte de vedere, mai ales daca aleg sa se cazeze intr-un camin pe durata studiilor universitare.

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta studentii este cantitatea de cursuri pe care trebuie sa le urmeze. Cei mai multi studenti sunt surprinsi cand realizeaza care este nivelul de studiu necesar pentru a avea succes sau chiar si pentru a trece cu nota minima unele examene. Programul complet de studiu, sarcinile si temele pe care trebuie sa le faca in afara cursurilor, precum si studiul lucrarilor de cercetare nu pot fi realizate in doar cateva ore.

Cu toate acestea, exista cateva tehnici eficiente pe care studentii le pot pune in practica pentru a incerca sa se adapteze mai bine noului program de studiu astfel incat sa poata trece examenele cu brio.

Iata care sunt aceste tehnici:

1. Gasirea unui loc linistit de invatat

Pentru unii, acest loc linistit poate fi camera de camin sau camera de la domiciliu, sala de lectura din cadrul bibliotecii facultatii, o cafenea sau un un spatiu retras in natura. Nu conteaza care este locul de studiu; important este ca acesta sa fie linistit, astfel incat invatatul sa poata sa fie realizat fara intreruperi. Unele studii arata ca elevii ar trebui sa varieze, de fapt, locatiile de studiu, deoarece ii ajuta sa retina mai bine noile informatii.

2. Inchiderea dispozitivelor electronice

In ziua de azi traim intr-o lume aproape complet tehnologizata, cu telefoane mobile, televizoare, aparate radio si multe alte tipuri de electronice. Toate aceste dispozitive sunt foarte bune, mai putin atunci cand avem de studiat pentru scoala, deoarece sunt o sursa constanta de intrerupere. Pentru a-ti scurta timpul de studiu, cel mai bine este sa inchizi telefonul mobil, laptopul si televizorul, concentrandu-te doar pe cartile si caietele necesare.

3. Prioritizarea studiilor

Acesta este un sfat care trebuie luat in seama de catre studentii aflati in primul an de facultate. Din moment ce, fara indoiala, apar foarte multe sarcini si teme ce trebuie indeplinite la o anumita data, va trebui sa fii in masura sa acorzi prioritate celor care trebuie prezentate cel mai devreme. Fa-ti un program pe termen lung si respecta-l, iar munca ta va fi rasplatita pe masura.

Study-habits

1 comment for “3 Sfaturi pentru studentii care vor sa invete mai usor

  1. April 4, 2017 at 14:04

    Sunt foarte bune sfaturile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *