10 Locuri incredibile pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa mori

Studiile arata ca oamenii care calatoresc sunt mai inteligenti, mai sanatosi si mai fericiti. Acum, te invitam sa iei o foaie de hartie si un creion. Este timpul sa iti faci “bucket list-ul” cu cele mai frumoase si uimitoare locuri de pe Pamant in care trebuie sa ajungi. Sunt locuri cu mare insemnatate culturala, minuni ale naturii sau monumente istorice.

Iata, asadar 10 locuri incredibile pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa mori:

1.Marea Bariera de Corali, Queensland, Australia

Intinsa pe o lungime de 2600 de kilometri, Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din intreaga lume. Este atat de mare incat poate fi vazuta din spatiu si se afla in lista celor Sapte Minuni Naturale ale Lumii. Este, totodata, cel mai frumos loc din lume unde sa faci scufundari, lumea subacvatica de aici fiind pur si simplu coplesitoare.

2. Piramidele de la Giza, Egipt

Fiind singura dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice care este inca intacta, Piramidele de la Giza merita, cu siguranta, o vizita. Datand din jurul anului 2560 i. Hr., Marea Piramida din Giza a fost cea mai inalta structura construita de om pentru o perioada de circa 3800 de ani.

3. Stonehenge, Amesbury, Anglia

O multime de mistere si legende se invart in jurul acestui monument fascinant, Stonehenge, ce cantareste mai bine de 25 de tone. Rezerva-ti un tur cu ghid pentru a vizita locul si, la apusul soarelui, bucura-te de privelistea magnifica ce straluceste printre blocurile de piatra ale monumentului.

4. Salar De Uyuni, Bolivia

Acest desert de sare masiv, cel mai mare din lume, se intinde pe o suprafata de 4086 km patrati. Format din mai multe lacuri antice, acest desert de sare devine atat de reflexiv in sezonul ploios, incat este folosit pentru a calibra satelitii. Este, cu siguranta, cea mai mare oglinda naturala a lumii si o priveliste uluitoare.

5. Marele Canion, Arizona, Statele Unite ale Americii

Sculptat timp de mii de ani de raul Colorado, Marele Canion ofera privelisit fantastice, care par a fi desprinse din alta lume. Peretii masivi de stanca ai canionului se intind peste 400 de kilometri in lungime.

6. Insula Pastelui, Rapa Nui, Chile

La fel ca in cazul Stonehenge, nimeni nu stie cu adevarat povestea din spatele statuilor “moai” din Insula Pastelui. Chiar si asa, este o adevarata aventura pentru vizitatori, oferindu-le ocazia de a face drumetii palpitante si scufundari intr-un decor de poveste.

7. Marele Zid Chinezesc, China

Acest zid masiv, realizat de om, se intinde pe o lungime de mii de kilometri. Nu este impresionant doar prin faptul ca este un monument colosal realizat de mana omului, ci si prin faptul ca ofera vederi minunate ale crestei montane unde este ridicat.

8. Lacurile Plitvice, Croatia

Aceasta zona este una dintre cele mai frumoase din lume, avand ape cristaline, peisaje verzi pitoresti si cascade uimitoare.

waterfalls at Plitvicka Jezera National Park

9. Muntii Tianzi, China

Aceste formatiuni montane parca plutitoare au fost principala sursa de inspiratie pentru celebrul film Avatar. Zona se intinde pe 16 550 de acri, iar cel mai inalt varf se ridica la 4140 de metri deasupra nivelului marii.

10. Angkor Wat, Cambodgia

Angkor Wat a fost un templu hindus si budist construit in secolul al XII-lea. Astazi, este o minunatie arhitecturala care merita vizitata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *